У Градишци све спремно за Опште изборе

Градска изборна комсија Градишка приводи крају припреме за Опште зборе који ће бити одржан у недјељу 2. октобра. Предсједник Градске изборне комисије Градишка Бранислав Радиновић рекао је да је регистровано 55 000 бирача. Распоређено је 89 редовних бирачких мјеста плус једно мјесто за гласање у одсуству. У суштни формиран је 91 бирачки одбор и то једно мјесто за непотврђене листиће и у одсуству.

Пријављен је 1051 посматрач испред политичких субјеката уз њих ће бити и посматрачи из удружења грађана.

Радиновић је истакао да се очекује застој у помоћи другог лица, јер ће од сада то требати и доказати одређеним документом да је гласачу потребна помоћ.

Он је навео да сва бирачака мјеста према садашњим подацима требала бити отворена на вријеме у 7 часова.

Радиновић је рекао да су Општи избори доста сложенији јер је већи број кандидата и бира се више нивоа власти, те да су предвиђене одређене измјене на самим бирачким мјестима.

Према правлилу Централне изборне комисије прво се броје гласови за предсјеништво БиХ,  затим за ниво Представничког дома Парламнетране скупштине, те за предсједника и потпредсједника Републике Српске и на крају за Народну скупштину.

За Народну скупштину Републике Српске кандидовано је 28 листа, за Парламент БиХ 22, за предсједника Републике Српске евидентиран је 31 кандидат , од чега 17 независних и 5 кандидата за Предсједништво БиХ.

Н.Миљковић

ReplyReply allForward
Share With: