У Градишци реализована акција „Безбједна вожња у зимским условима“

У Градишци је данас реализована превентивна акција „Безбједна вожња у зимским условима“. У Улици Авде Ћука од 13 до 15 часова код више од 30 возача контролисана је исправност уређаја на моторним возилима и њихова припремљености за зимску вожњу.

Секретар Ауто мото друштва Градишка Дејан Шљивић рекао је да су контролисани пнеуматици на возилима, вриједност расхладне течности, вриједност кочионог уља, свјетлосно-сигнални уређаји и друго.

„Овом акцијом смо се увјерили да је око 90 одсто возила спремно за зимске услове вожње. Остали који нису успјели да задовоље законске критеријуме у смислу одређених ситница треба да их отклоне. У суштини смо задовољни овогодишњом превентивном акцијом јер је већина возила спремна за зимске услове вожње“, навео је Шљивић.

Циљ акције, која ће у Републици Српској трајати до 2. децембра је подизање свијести учесника у саобраћају о важности припреме возила за безбједно учешће у саобраћају у вријеме зимских услова вожње, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Акцију реализује Ауто-мото савез Републике Српске, а учествују МУП Републике Српске, Министарство саобраћаја и веза и Агенција за безбједност саобраћаја Српске.

С.С.Ц.

Share With: