У Градишци промовисан  роман “Ана“

У оквиру манифестације“Градишка јесен 2022“, Народна библиотека Градишка уприличила је вечерас промоцију књиге „Ана“ Михајла Орловића.

Директорица Библиотеке Сњежана Миљковић истакла је да имају добру сарадњу са Орловићем који је више пута имао промоције у граду на Сави.Она је истакла  да је и ово прилика да се промовише књига и књижевно стваралаштво.

Михајло Орловић је нагласио да је Градишка мјесто гдје увијек воли доћи.“Овдје је веома добра публика, публика која зна да цијени оно што је добро и писану ријеч“, истакао је Орловић пред многобројном публиком на љетној позорници Завичајног музеја.

Говорећи о роману“Ана“, истакао је да је роман настао на основу истине приче и за разлику од осталих романа које је написао, ово је прича о женском лику, која носи снажну поруку.

Осим значајног књижевног опуса, Орловић је аутор више документарних филмова и телевизијских репортажа за које је добио бројне награде.

Уврштен је у неколико антологија српске поезије и приповједака. Био је аутор култних емисија на РТРС „Сто људи сто ћуди“, „У орловом гнијезду“, а водио је и емисију „Огњишта“.

С.Видовић

Share With: