У Градишци престала са радом rеспираторна амбуланта

Због смањеног броја заражених пацијената у Градишци је, након двије године, престала са радом респираторна амбуланта која је радила при Служби породичне медицине.

Директор Дома здравља Градишка Синиша Аџић рекао је да су сви тимови породичне медицине враћени у стари режим рада. Препоручује се да се пацијенти са респираторним сметњама јаве путем телефона свом тиму, како би добили даља упутства.

„У посљедњих седам дана био је једноцифен број пацијената који су се јављали, тако да нема потребе за радом. Уколико се погораша ситуација ми ћемо реаговати и пружаћемо на најбољи начин здравстевену заштиту“ додао је Аџић.

У Градишци је тренутно на вирус корона позитвно шест особа. Из Дома здравља напомињу да се приликом пријема и прегледа морају и даље поштовати препоручене епидемиолошке мјере.

„Одлука је да се маске носе у здравственим установама, тако да ћемо ми то поштовати“ рекао је директор Дома здравља Градишка.

Диртектор Аџић је подсјетио да Служба породичне медицине  ради у двије смјене, прва је од 7 до 14 часова,а друга од 14 до 20.30 часова. Пацијентима је на располагању и Служба хитне медицинске помоћи Дома здравља Градишка.

Н. Миљковић

Share With: