У Градишци предствљена Школа унутрашњих послова

Ученицима градишких средњих и основних школа данас је на платоу Културног центра у Градишци представљена школа унутрашњих послова МУП-а Српске и приказана техничко-тактичка вјежба, материјална средства и возила која полиција користи у свом раду.

Начелник Полицијске управе Градишка Слободан Торбица подсјетио је да је Школа унутрашњих послова формирана одлуком Владе Републике Српске и да ће је од септембра похађати прва група ученика, те да је ова показна вјежба дио активности којима се промовише полицијски позив и школа.

Он је позвао све ученике других и трећих разреда средњих школа који имају жељу да буду у полицијским редовима да конкуришу за упис у Школу унутрашњих послова.

Начелник Управе за полицијску обуку МУП-а Српске Миле Шикман рекао је да је циљ презентација да се ученицима представе услови уписа у Школу унутрашњих полова, шта их очекује током школовања и да се  направи добра селекција ученика који ће бити уписани у трећи разред ове школе.

Он је нагласио да су за будуће ученике Школе унутрашњих полова обезбјеђени квалитетни услови за наставу и боравак у школи која је интернатског типа, сигурно запослење у полицији Српске али и могућност даљег школовања за најбоље кадете.

Шикман је додао да ће број ученика који ће бити уписани у Школу унутрашњих полова бити одређен у складу са потребама МУП-а Српске, те подсјетио да Република Српска има искуства са школовањем полицијског кадра јер је ова школа постојала у периоду од 1992. до 2001. године.

 М.Малешевић

Share With: