У Градишци одржана промоција књиге „Небески вожд“ (ФОТО)

Поводом Свјетског дана поезије Народна библиотека Градишка и Српско просвјетно и културно друштво “Просвјета“ Градишка, организовали су  представљање збирке поезије Милана Кузмића “Небески вожд“.

За своју збирку пјесама Кузмић каже да су то српске јуначке и мученичке пјесме  настале као допринос у борби за истину. Истиче да се у књизи налази 15 пјесама које су награђиване, између осталог и у Градишци на конкурсу „Истина о Србима“. Напомиње да је ријеч о родољубивој поезији.

Поводом Свјетског дана поезије Кузмић је рекао да за њега поезија представља заштиту једног народа и да прије свега треба бити национална, родољубива.

На промоцији у Градишци о Кузмићевим пјесмама говорила је професорица Радана Вила Станишљевић. Она каже да се по његовим радовима види да је он зрео пјесник, дугог стиха, епски казивач, у његовој поезији провејава лирика стрепње за народ којем припада. Истакла је да је по њеном мишљењу поезија као прво дијете, највише вољена, највише његована и нјавише је грешака направљено у њој.

Директор Народне библиотеке Градишка Сњежана Миљковић је рекла да су на пригодан начин промоцијом збирке пјесама жељели да обиљеже Свјетски дан поезије. Каже да им је циљ да промовишу поезију, писање поезије, која се мање чита него проза. Напоменула је да ипак има доста младих писаца у Завичајном одјељењу који пишу поезију.

За свој рад Милан Кузмић је до сада jе добио 30 значајних књижевних награда и признања. Књигу „Небески вожд“ промовисао је на Београдском сајму књига, у Добоју и Модричи.

Н.М.

Share With: