У Градишку стигло 46 дјеце са Косова и Метохије

У оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ у Градишци ће наредних седам дана боравити 46 дјеце и четири наставника из побратимског града Зубин Поток.

Ове године улога домаћинa припала је Основној школи „Петар Кочић“ из Нове Тополе. Директор Радивоје Поповић каже да је ово други пут да су домаћини дјеци са Косова и Метохије и да се увијек радо одазову овом пројекту.

Један од четири настваника који су стигли са дјецом је Јасна Драјић која је истакла да су веома срдачно дочекани, те да је зближавање са дјецом са ових простора веома значајно, јер ученици размјењују искуства и стичу нова пријатељства.

Из Градске управе Градишка кажу да ће за дјецу са Косова и Метохије као и сваке године организовати разне садржаје, између осталог биће уприличен пријем код градоначелника и посјета културним установама. Истичу да је ово седми пут да учествују у пројекту.

У Републику Српску укупно је ове године допутовало 461 ученик са Косова и Метохије. Сви су дочекани у Бијељини,а код својих вршњака боравиће наредних седам дана у 13 локалних заједница.

Н.Миљковић

Share With: