У Градишку данас стижу дјеца из Зубиног Потока

У Републику Српску данас стижу дјеца са Косова и Метохије. Свих 11 аутобуса који превозе 461 српских ученика у пратњи 46 просвјетних радника са простора Косова и Метохије кренула су јутрос из Косовске Митровице у пет часова. Они ће бити гости својих вршњака и њихових породица од 25. јуна до 2. јула. 2022.године.

Домаћини дјеци у овом великом пројекту су градови, општине, основне школе и око 450 породица из: Бањалуке, Градишке, Приједора, Челинца, Прњавора, Брода, Добоја, Шамца, Пелагићева, Бијељине, Сокоца, Источног Новог Сарајева и Требиња.

У Бијељини ће данас бити организован дочек ученика са Косова и Метохије у пратњи просвјетних радника који ће седам дана боравити код вршњака у 13 градова и општина Републике Српске, изјавио је предсједник Одбора за помоћ Србима на Космету Милорад Арлов.

Гости са Космета требало би да стигну између 12.00 и 13.00 часова у Етно-село „Станишићи“ код Бијељине гдје ће их дочекати Арлов, помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање Републике Српске Наташа Цвијановић, помоћник директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Јелена Стојковић и делегације општина и градова Републике Српске.

У Градишку ће данас стићи дјеца из Зубиног Потока. Школа домаћин ове године је Основна школа „Петар Кочић“ Нова Топола.

 

Share With: