У ГРАДИШКОЈ БОЛНИЦИ КАТЕГОРИЧНИ „Стерилизатор исправан, двије бебе добиле интерхоспиталну инфекцију“

Двије, а не четири бебе, како су то објавили поједини медији, рођене посљедњих дана у Болници Градишка, имају интерхоспиталну инфекцију.

То је потврђено након јучерашњих лабораторијских налаза, изјавио је за Српскаинфо Рајко Додик, директор Болнице Градишка. Бебе су упућене на даљње лијечење у Клинички центар Бањалука.

Није тачно, нагласио је директор Болнице у изјави за Српскаинфо, да стерилизатор, као што су објавили поједини медији, није радио рекавши да су у овој установи све болничке процедуре испоштоване.

– Могуће је, да је нека од породиља имала инфекцију која се проширила али то истражујемо. Сасвим сигурно, утврдићемо извор и узроке. Све друго, у смислу болничких услова и процедура у породилишту, урађено је у складу са медицинским протоколима. Предузели смо све мјере, на вријеме укључили антибиотике бебама које смо потом прослиједили на лијечење у КБЦ – Бањалука – рекао нам је данас директор Додик.

Он је такође рекао да је садашња ситуација у породилишту и на Одјелу гинекологије редовна те да нема разлога за страх за будуће породиље.

Аутор: Милан Пилиповић

Share With: