У градишком вртићу смјештено 591 дијете

Нову радну годину која је почела 1. септембра ЈПУ „Лепа Радић“ Градишка почела је са четири објекта у која је смјештено  591 дијете.Они су распоређени у 25 васпитних група.

Капацитет новог вртића „Бамби“ у Брестовчини већ  је попуњен. Из ЈПУ „Лепа Радић“ Градишка наводе да је планирано проширење још два објеката.

 

„Одобрено је проширење вртића у Новој Тополи са три васпитне групе и адаптацијом канцеларија на Сењаку формираћемо још једну васпитну групу“ рекла је Драгана Граховац, координатор за васпитно образовни рад.

Са проширењем капацитета вртића јавила се и потреба за запошњавањем нових кадрова, васпитача. Од јуна мјесеца ове године дио овог колектива је Јелена Мајсторовић која ради са мјешовитом групом у вртићу „Бамби“ у Брестовчини. Каже да су услови рада добри и да углавном са дјецом имају доста различитих активности.

Осим новог објекта, од ове радне године у вртићима имају новине у педагошкој документацији што подразумјева и нешто другачији рад са дјецом.Прије свега више пажње ће бити посвећено развоју говора код дјеце.

Едукација је веома важна, сматрају у предшколској установи и истичу да васпитачи редовно одлазе на семинаре како би употпунили и проширили своје знање. Градишки вртић је већ другу годину дио пројекта „Вртић-пријатељ правилне исхране“ у оквиру којег се мијењају јеловници и прилагођавају дјеци.

Н.Миљковић

Share With: