У Влади Српске сутра пријем за ученике са Косова и Метохије

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић биће сутра у Бањалуци домаћин пријема за 260 ученика са Косова и Метохије и 40 ученика из Глине са Баније, која је била погођена земљотресом.
Пријем ће бити уприличен у 12.00 часова у холу Административног центра Владе Републике Српске.
У саопштењу Министарства просвјете и културе се наводи да се пројекат „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији реализује десети пут, а у Републику Српску допутоваће укупно 461 ученик узраста од 10 до 15 година, у пратњи 45 просвјетних радника.
Њихови домаћини приликом овогодишње посјете Републици Српској биће породице ученика основних школа из 13 градова и општина – Приједор, Бањалука, Градишка, Челинац, Прњавор, Брод, Шамац, Пелагићево, Добој, Бијељина, Соколац, Источно Ново Сарајево и Требиње.
Из Министарства наводе да долази и 25 дјеце и младих са потешкоћама у развоју у пратњи родитеља из Удружења родитеља „Подржи ме“ Косовска Митровица, за које је изграђен Дневни центар „Подржи ме – 9. јануар“.
Из Министарства просвјете и културе Републике Српске наводе да је до сада кроз овај пројекат у Републици Српској боравило преко 5.000 српских ученика у пратњи око 500 просвјетних радника са Косова и Метохије.
Ове године у Градишку је стигло 46 дјеце са Косова и Метохије и четири наставника из побратимског града Зубин Поток.  Улога домаћина припала је Основној школи „Петар Кочић“ из Нове Тополе.
Share With: