У вишим предјелима има поледице

Због ниских температура у вечерњим и јутарњим часовима, скрећемо пажњу на поледицу и клизав коловоз у вишим планинским предјелима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, упозоравамо на могуће одроне земље или камења на коловоз. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу. Подсјећамо да је посједовање зимске опреме у БиХ законски обавезно.

Због радова на изградњи кружне раскрснице на магистралном путу МИ-101 Клашнице-Лакташи (стара ознака М-16) у Лакташима, саобраћај се  преусмјерава обилазним путевима у непосредној близини. Због малог капацитета обилазнице кроз центар Лакташа, на снази је забрана теретног саобраћаја (осим за возила доставе и возила чије одредиште је прије зоне радова). Сав теретни саобраћај се преусмјерава на ауто пут. Из правца Градишке: петља Александровац; из правца Бања Луке возила код Хотела “Ћубић” се преусмјеравају на ауто-пут; из правца Прњавора петља Друговићи, а из правца Српца петља Лакташи. С обзиром да се ради о веома фреквентном путном правцу, формирају се дуге колоне возила, па возаче молимо за стрпљење. (Радови су планирани до 19.04.2021.).

Због извођења радова на постављању интелигентних транспортних система (ИТС) измијењен је режим саобраћаја на аутопуту Е661 дионица Градишка – Бања Лука, у периоду од 08.07. до 31.12.2020. За вријеме извођења радова, саобраћај je регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих  задржавања.

Share With: