У Арени Градишка почело градско такмичење Малих олимпијских игара

Утакмицама првог кола одбојкашког лига такмичења, у Арени Градишка данас је почело градско такмичење основних школа у оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске. Осим у одбојци, градишки основци такмичиће се и у кошарци, футсалу и рукомету.

Координатор градског такмичења у одбојци Марко Зец рекао је да ове године у такмичењу учествују одбојкаши пет градишких основних школа, „Петар Кочић“, „Козарска дјеца“, „Вук Караџић“, „Васа Чубриловић“ и „Данило Борковић“, а да у конкуренцији дјевојчица осим тимова ових школа наступа и екипа школе „Свети Сава“.

Такмичење по групама биће настављено 8. фебруара, финале у обе категорије планирано је 13. фебруара, а побједници ће се пласирати на Регионално такмичење приједорске регије основних школа.

„Регионално такмичење биће одржано у марту, а постоји могућност да домаћин буде Арена Градишка, док ће Републичко одбојкашко такмичење Малих олимпијских игара бити одржано у мају у Требињу“, навео је Зец.

Градско такмичење Малих олимпијских игара организовано је под покровитељством Градске управе Градишка, а од прошле године одржава се у Арени Градишка.

Стручни сарадник за спорт у градском Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности Душко Иветић истакао је да Градска управа подршком Малим олимпијским играма жели да унаприједи школски спорт на подручју Градишке и анимира дјецу да се што више баве спортом.

Такмичење градишких основаца у кошарци почиње 6. Фебруара. Турнир у футсалу планиран је 16. фебруар, а рукометно такмичење најављено је за 22. фебруар.

М.Малешевић

Share With: