Уједињена Српска представила кандидате за Опште изборе

На конвенцији Уједињене Српке одржаној данас у Градишци представљени су носиоци листа и кандидати за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из свих изборних јединица за предстојеће опште изборе.
Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да је ова странка прва која је комплетирала листе, програм и платформу за опште изборе. Он је истакао да је изабран слоган „Српска су људи“ док је потпис кампање „Једино Српска“.

Говорећи о носиоцима листа Стевандић је рекао да су двије жене носиоци листа од којих је једна Јована Кодић из Градишке, носилац листе изборне јединице два.

Јована Кодић је рекла да јој је част бити носилац листе и изразила наду да ће Градишка изборити мандат. Она је истакла да ће на листи бити 12 кандидата од којих је шесторо из Градишке.

Уједињена Српска неће имати своје кандидате за предсједника Српске и српског члана предсједништва БиХ. Када је у питању подршка инокосним функцијама представници УС одржаће преговоре са СНСД-ом и другим коалиционим партнерима и 10. јула донијети одлуку на сједници Предсједништва Уједињене Српске.

Догађају у Културном центру Градишка присуствовали су кандидати, чланови Предсједништва и Главног одбора Уједињене Српске као и чланови и симпатизери странке.

Г.Влаинић

Share With: