Ученици Техничке школе уредили парковске клупе

У прољећну акцију уређења града ове године укључили су се ученици Техничке школе Градишка. Они су на часовима практичне наставе радили на обнови парковских клупа.  У ову акцију били су укључени дрвни техничари, заваривачи, столари и бравари. Вриједно и одговорно су радили и успјели су обновити парковске клупе које ће својим новим изгледом уљепшати град.

Директор Техничке школе Градишка Владо Томић, каже да су у току активности које проводимо дужи низ година са Градском управом и Градском чистоћом. „На овај начин ми обезбјеђујемо квалитетну ученичку праксу и тако имамо мање трошкове, јер је у данашње вријеме поскупио материјал, а ученици раде конкретне ствари“ рекао је Томић.

Из КП “Градска чистоћа“ кажу да годинама имају добру сарадњу са Техничком школом и да ће тако бити и у наредном периоду.

Директор за техничке послове КП „Градска чистоћа“ Градишка Драган Благојевић,   рекао је да је њихова обавеза да клупе довезу до школе и да обезбиједе материјал, те по завршетку посла преузмемо клупе и поставимо на раније утврђене локације.

Радници Комуналног предузећа наредних дана  радиће на обиљежавању хоризонталне и вертикалне сигнализације, те поред тога  свакодневно уређују зелене површине. Осим тога у овој седмици реализује се акција бесплатног одвоза кабастог отпада, те су  до сада имали преко 50 позива. Из овог предузећа су подсјетили да ће прољећна акција уређења града трајати до 24. априла ове године.

Н.М.

Share With: