Ученици Основне школе „Данило Борковић“ Градишка учествују у квизу „Научи се, човјече“

Ученици Основне школе „Данило Борковић“ Градишка узели су учешће у квизу „Научи се, човјече“ чије је снимање почело крајем јануара.

Овај квиз један је од већих пројеката Радио-телевизије Републике Српске који се реализује у сарадњи са ЕТМ продукцијом и Републичким педагошким заводом уз подршку Владе Републике Српске.

Продуцент квиза, из ЕТМ продукције, Јована Ковачевић рекла је да у квизу учествују школе из 32 локале заједнице.

„Дјеца су показала висок ниво знања, а са снимања су понијели лијепо искуство. Емитовање квиза почеће средином марта, а емисије ће бити приказиване викендом. у овој сезони имамо измјена, водитељи квиза у овој сезони су познати глумци Ненад Окановић Оки, који је аутор квиза и Марко Недељковић“, рекла је Ковачевић.

Основну школу „Данило Борковић“ Градишка престављао је осмочлани тим који је предводио координатор, наставница српског језика и књижевности Мирјана Вукота.

„Учесници су се такмичили у областима српски језик, историја, географија и општа култура. Четворочлани такмичарски тим наше школе чинили су капитен Тамара Миленковић, Вукашин Станић, Тајана Марјановић и Елена Вучић. У спортском дијелу такмичили су се Никола Суботић и Тихана Михајловић, а у плесном дијелу такмичења Анастасија Мавија и Никола Божић“, рекла је Вукота.

Капитен тима Основне школе „Данило Борковић“ Тамара Миленковић рекла је да је атмосфера на снимању била савршена помало и такмичарска. „Ово такмичење је било једно лијепо искуство, а саме припреме нису биле превише тешке“ истакла је Миленковићева.

У квизу је учестовао и ученик шестог разреда Вукашин Станић који је рекао да је на снимању упознао много нових другара али да је највише одушевљен са глумцем Ненадом Окановићем који је осим што је велики глумац и велика личност.

„Научи се, човјече“ је квиз занимљивог  концепта. Захтијева од учесника висок ниво знања, али и бројних вјештина. Иако изгледом ова пажљиво осмишљена игра подсјећа на познату игру „Не љути се, човјече“, суштински се веома разликују.

Г.Влаинић

Share With: