Ученици градишке музичке школе освoјили 54 награде на Републичком такмичењу

Ученици Основне музичке школе „Бранко Смиљанић“ из Градишке освојили су 54 награде на 28. Републичком такмичењу, које је одржано у Бањалуци 24. и 25. марта.

По броју награда на овом такмичењу школа „Бранко Смиљанић“  је друга музичка школа у Републици Српској, а освојили су двије специјалне, 17 првих, 21 другу и 14 трећих награда.

Директор ове школе Иван Ристић, гостујући у програму Радио Градишке, нaвео је да је Републичко такмичење својеврстан фестивал младих музичких талената.

„Ученици музичке школа „Бранко Смиљанић“ редовани су учесници овог такмичења и постижу добре резултате. Ове године имали су велики број такмичарских наступа, а у наредном периоду планирано је учешће на Међународном такмичењу у Бијељини“, рекао је Ристић.

Специјалне награда на Републичком такмичиењу из солфеђа освојиле су Леа Вучај и Магдалена Пејанић, а прве награде из солфеђа освојили су Стефану Љубојевићу и Мила Стојнић.

Леа Вучај освојила је и прву награду у такмичењу из клавира, а Стефан Љубојевић прву награду на хармоници.

У такмичењу из хармонике прве награде освојили су и Данило Николић, Ђорђе Љубојевић и Никола Благојевић.

Прве награде у такмичењу из клавира освојиле су и Тара Марин, Ирина Бабић, Сара Зеничанин и Ирина Суботић, а прве награде за клавирски дуо освојиле су Николина Суботић и Миа Зец, Матеа Шућур и Кристина Јовичић, Милана Гагић и Зорана Пушкар.

Прва награду у такмичењу из гитаре освојила је Ања Бабић, а у такмичењу из виолине прве награде освојиле су Анастасија и Ива Ристић.

М.Малешевић

Share With: