Ухапшено лице због крађе у Новој Тополи

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка јуче су идентификовали и лишили слободе лице иницијала В.А. из Републике Хрватске, за које постоји основа сумње да је починило  кривично  дјело ,,Тешка крађа“.

Полицијској станици Нова Топола 5. фебруара око 18 часова и 35 минута пријављено је да је непосредно прије пријаве из куће приватног власништва у мјесту Нова Топола, град Градишка, отуђен новац у износу од око 2000 КМ.

Радећи на расвјетљавању наведеног кривичног дјела, полицијски службеници су оперативним радом на терену дошли до сазнања да је В.А. извршила кривично дјело ,,Тешка крађа“ на начин да је пронашла сакривен кључ на подручју око улазa у кућу становања оштећене, ушла у унутрашњост и из исте отуђила новац.

На основу наредбе Основног суда у Градишци, извршен је претрес куће у мјесту Нова Топола, коју користи осумњичена и том приликом су пронађени и одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

О свему је обавјештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који је наложио да се лице испита на наведене околности, те да се по комплетирању и документовању предмета достави извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Лице В.А. ће у току дана бити предато у надлежност Министарства сигурности БиХ, Служба за странце, Теренског центра Бања Лука на даље поступање.

Полицијска управа Градишка апелује на грађане да заштите своју имовину, те да не остављају кључеве испод отирача, у обући, саксијама за цвијеће и слично, јер криминалци итекако знају за скривање кључева на тим мјестима.

П.У.

Share With: