Ухапшени због шверца дрога, помагали и службеници

Полицијска акција која се данас проводи на подручју Градишке и Бањалуке усмјерена је на четири лица осумњичена да су дужи период, као чланови организоване криминалне групе, кријумчарили дрогу, као и на лица која су користећи свој службени положај помагали осумњиченима да не буду откривени, навели су из Тужилштва БиХ.

У саопштењу Тужилаштва истичу да су припадници МУП-а Републике Српске на подручју Градишке и Бањалуке по налогу Тужилаштва БиХ лишили слободе више осумњичених за организовани криминал.

Међу осумњиченим лицима има и овлаштених службених лица која се сумњиче за пружање подршке припадницима организованих криминалних група.

Акција је усмјерена на четири лица осумњичена да су дужи период, као чланови организоване криминалне групе вршила кривична дјела организованог криминала повезана са кријумчарењем и неовлаштеним прометом великих количина опојних дрога, недозвољеним прометом акцизних производа, као и на лица која су користећи службени положај помагали осумњиченима да не буду откривени од органа гоњења, одавањем тајних података и злоупотребом положаја или овлашћења.

Ове активности представљају наставак одлучне борбе против организованих структура нарко-криминала које дјелују у БиХ и земљама региона, истичу из Тужилаштва.

Како се даље наводи, у оквиру акције остварена значајна међународна сарадња која укључује и прибављање комуникација путем интернет апликација.

Тужилац Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију који поступа у предметима кодног назива „Транспортер“ и „Сториџ“ координише активности са припадницима полиције на терену.

Осумњичени ће у законском року бити предати поступајућем тужиоцу, који ће испитати осумњичене и донијети одуку о даљим активностима.

Share With: