Успјешна 2021. година за градишку Организацију слијепих и слабовидих лица

Градска организација слијепих и слабовидих Градишка одржала је редовну сједницу на којој је речено да су задовољни прошлогодишњим радом. Према њиховим ријечима остварен је буџет у износу од 48 000 КМ. У томе нам је помогла предсједник Републике Српске,  али и други донатори, рекао је предсједник Градске организације слијепих и слабовидих Градишка, Жељко Штрбац.

„План је да путем овогодишњег пројекта едукујемо чланове кроз радионице, брајеву обуку, шах као и да набавимо два бицикла да можемо учествовати на спортским дешавањим у граду. Што се тиче ове године и финансирања не можемо бити задвољни, јер наш простор није сад изнајмљен,  али уколико би се то постигло, свакако би побољшало стање нашег буџета“ рекао је Штрбац.

Штрбац каже да је много чланова који живе у тешким условима, али организација настоји да помогне у складу са могућностима.Осим тога ту је и Савез који такође покушава помоћи угроженим категоријама ове популације истиче предсједник Савеза слијепих РС Бранко Сузић.

„Велика ствар је што смо успјели да се у ово повећање од десет посто укључе и цивилни инвалиди и да се лична инвалиднина повећа тако да смо ми задовољни“ рекао је Сузић.

За рад Градске организације из буџета града издваја се на годишњем нивоу 14 400 КМ каже начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градишка Драгутин Ковачевић.

Градска организација слијепих и слабовидих Градишка тренутно има 92 члана.

Share With: