Успјешна обука младих активиста Црвеног крста Градишка (ВИДЕО)

Омладина и подмладак Црвеног крста Градишка боравила је на кампу који је у организацији Црвеног крста Републике Српске одржан у Ријечанима Горњим код Модриче. Међу учесницима били су Јанко Ћулум из Средње стручне и техничке школе и Милана Сладојевић, из Основне школе „Младен Стојановић“ Горњи Подградци.

Кажу да су имали обуку из прве помоћи, реалистични приказ, заштита живота и здравља, те дисиминација.

Истичу да су стекли нова знања и пријатељства, те се надају да ће  знање пренијети на  вршњаке и чланове Црвеног крста.Много тога су научили посебно о пружању прве помоћи, али су се дружили и са другим активистима Црвеног крста из других градова Републике Српске.Прелијепо искуство које би свкако жељели поновити.

Осим тога, Јанко и Милана учествују у многим такмичењима и активностима градишког Црвеног крста.

Камп омладине у организацији Црвеног крста Републике Српске у Ријечанима Горњим код Модриче одржан је од 10. до 15. августа.  На истом локалитету претходно је одржан камп подмлатка,а Градишку су представљале Милана Сладојевић и Кристина Ристић из Основне школе „Младен Стојановић“ Горњи Подградци.

На овај начин млади имају прилику да кроз интерактивну методологију рада прошире своје знање и стекну нове вјештине о значају и вриједностима Црвеног крста, солидарности са младима, првој помоћи, заштити животне средине и здрављу.

Н.Миљковић

 

Share With: