Успјешна година за Градску организацију слијепих

Градска организација слијепих Градишка одржана је данас редовну сједницу на којој је речено да су задовољни прошлогодишњим радом. Према њиховим ријечима остварен је буџет у износу од 51 000 КМ.

Предсједник Градске организације слијепих Градишка Жељко Штрбац рекао је да су остварени изузетни помаци посебно у финансирању, јер су успјешно реализовали разне пројекте.  Он је истакао да ће ове године наставити са истим радом.

„Радимо на томе на помогнемо нашим члановима како у набавци опреме, прехрамбено хигијенских пакета, потребна опрема за рад, описмењавање и много тога“ додао је Штрбац.

Он каже да је много чланова који живе у тешким условима, али организација настоји да помогне у складу са могућностима. Највећи је проблем већ годинама запошљавање.

Предсједник Савеза слијепих Републике Српске  Бранко Сузић похвалио је рад градишке Организације и истакао да се од 22 локалне организације налази на другом мјесту по постигнутим резултатима рада. Такође је подсјетио да су на недавно одржаној сједници Савеза предложили повећање накнаде за помоћ и његу другог лица као и личне инвалиднине за осам одсто.

На данашњој сједници Градске организације слијепих Градишка између осталог разматран је извјештај о раду као и финансијски извјештај за прошлу годину, те план и програм рада и финансијски извјештај за 2023. годину.

Н.М.

Share With: