Услови за вожњу повољни

На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија несметано, а услови за вожњу су повољни. Спорије се вози на мјестима гдје се изводе радови, па се возачи моле да на тим мјестима возе са повећаном пажњом и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.  На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина возачи се упозоравају на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз.  Без обзира на временске и саобраћајне услове, возачима се савјетује опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

Због извођења радова на санацији магистралног пута Драксенић-Врбашка 1-Врбашка 2, саобраћај је потпуно обустављен. За вријеме обуставе, саобраћај  се преусмјерава на путне правце Драксенић-Козарска Дубица-Приједор и МI-101 Градишка-Нова Топола-Лакташи.

На граничним прелазима  нема дужих задржавања.

У току је превентивна кампања „Звони да те виде! Нека блиста бициклиста!“ – „Лака електрична возила“ која ће трајати до 30. августа 2022. године и заједнички је спроводе Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство унутрашњих послова (МУП) РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, Ауто-мото савез (АМС) РС са 48 ауто-мото друштава и локалне заједнице. Кампањом се жели скренути пажња јавности на степен угрожености возача бицикала и корисника лаких електричних возила у саобраћају, као и на посљедице саобраћајних незгода у којима они учествују.

У току је наша превентивна кампања „Лако је појас везати!“  која ће трајати  до 13. маја ове године, и има за циљ повећање употребе безбједносних појасева током вожње код свих корисника возила.

Share With: