Усељењем у нову зграду градишка полиција добила нови елан за рад

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио данас, након отварања нове зграде Полицијске управе у Градишци, да је ова управа пресељењем у нове савременије просторије сигурно добила много боље услове и нови елан за обављање свих пословима заштите грађана.

„Надам се да ћемо Градишку додатно отворити за све грађане који желе да овдје остану, да живе у миру и сигурности, а ова полицијска управа је гарант тога. Створили смо најбоље услове за рад полиције и очекујемо добре резултате и рад“, рекао је Лукач новинарима.

Он је навео да Министарство унутрашњих послова /МУП/, у договору са Владом Републике Српске, има намјеру да прода стару зграду Полицијске управе Градишка, а да тај новац искористи за обнову других полицијских објеката у Српској, а посебно објекта Полицијске управе у Бањалуци гдје морају бити створени бољи услови за рад полицијских јединица.

„Посао министра и МУП-а Републике Српске јесте да ствара боље услове за рад полиције и управо то и радимо, а од њих тражим да покажу резултате рада. Отворен је конкурс за изградњу нове полицијске зграде на Палама, гдје ће, такође, бити створени бољи услови за рад Полицијске управе Источно Сарајево“, рекао је Лукач.

Директор Полиције Српске Синиша Кострешевић рекао је да ће нови објекат Полицијске управе Градишка олакшати рад полицијских службеника и омогућити грађанима да на бржи и лакши начин дођу до својих докумената и остваре своја права.

Начелник Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић истакао је да је ова управа у претходном периоду остваривала добре резултате и у потпуности одржала стање безбједности под контролом.

„Отварањем нових просторија, односно реновирањем новотвореног објекта проширујемо своје капацитете, што ће допринијети бољим уловима рада. Уређен је и бесплатан паркинг за грађане, уређен простор за издавање личних докумената, са шалтером поште и матичне службе Градске управе“, додао је Шкорић.

Градоначелник Зоран Аџић захвалио је МУП-у и Влади Републике Српске што су раније донијели одлуку да се Формира Полицијска управа Градишка, која је темељ сигурности свих грађана, а сада су створили и много боље услове за њихов рад.

У реконструкцију новог објекта Полицијске управе Градишка, који је претходно био царински терминал, МУП је уложио 350.000 КМ.

Отварању нове зграде је претходило откривање и освештање спомен-обиљежја за 15 погинулих припадника МУП-а у одбрамбено-отаџбинском рату.

Након отварања зграде Полицијеке управе, Лукач и Кострешевић су обишли техничко-тактички збор МУП-а на платоу Културног центра у Градишци.

На збору су посјетиоци могли да виде савремено наоружање, возила „деспот“ и другу полицијску опрему и средства, а организован је поводом обиљежавања Дана полиције Републике Српске и и 30. година МУП-а.

М.Малешевић
Share With: