Усвојен буџет Града Градишка

Одборници Скупштине Града Градишка усвојили су буџет Града Градишка за 2023. годину у износу од 41.200 000,00КМ.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић истакао је да се при креирању  водило рачуна да буџет има и развојну и социјалну компоненту и подсјетио да се за социјалне потребе  из градског буџета издваја 14 одсто средстава.

Говорећи о подршци борачким категоријама, Аџић је навео да је за ове намјене планирано 470 000, 00 КМ и нагласио да је Град Градишка један од лидера по питању издвајања за ову популацију. Претходно је данас градоначелник Градишке Зоран Аџић одржао састанак са члановима Предсједништва Градске борачке организације коме су присутвовали  и представници породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Градишка.

Представници борачких организација изразили су незадовољство  чињеницом  да средства за борачку популацију остају у истом износу као и у 2022. Затражили су да се тај износ увећа за око 20 одсто.

Градоначелник Аџић је нагласио да у овом моменту, током  усвајања буџета није могуће радити веће корекције те да ће издвајања за ову популацију сигурно бити  увећана на првом ребалансу буџета , за који је већ сад извјесно да ће бити у марту наредне године.

С.Видовић

Share With: