Усвојени извјештаји о раду комуналних и других јавних предузећа

На дневном реду данашњег засједања градске Скупштине у Градишци нашао се значајан број извјештаја о раду комуналних и других јавних предузећа у Градишци за период јануар-јуни ове године.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић похвалио је комунални систем прије свега рад Градске чистоће и Водовода који на одговоран и адекватан начин обављају свој посао.

„За разлику од многих локалних заједница Градишка  нема још увијек проблема са капацитетом водоизворишта у овим врелим данима. Сигурно да имамо пројектну стратегију коју развијамо тако да читав простор града обезбиједимо са водоснадијевањем и да доградимо централни систем прије свега на водоизворишту“, рекао је Аџић.

Доста пажње на овом засједању изазвале су информације о стању у области привреде, као и о пословању Дома здравља Градишка.

Одборници опозиције су рекли да је примјетно да ова установа дужи период послује са негативним финансијским резултатом, те да је прихваћена њихова инцијатива да се предложе конкретне мјере како би Дом здравља био финансијски стабилан.

Одборници опозиције такође су потенцирали питање изградње колектора пречистача и канализационог система, те је градоначелник објаснио да тај пројекат још живи. Аџић је истакао да је град учинио све да се пројекат реализује и да се нада да ће Њемачка развојна агенција схватити да су створени финансијски уговори и обавезе те да град није спреман да покрене суспендовање пројекта јер би то могло негативно утицати на стање буџета града.

Током засједања градске Скупштине одборници су разматрали информације о стању у привреди на подручју града у прошлој години, о стању у области спорта за такмичарску сезону 2021/2022, о статусу и положају националних мањина, стању у стамбеној области и стању објеката и мјерама заштите од поплава на подручју града, те стању у области спорта и информативне дјелатности за прошлу годину.

Разматран је и усвојен програм рада Јавне установе „Лепа Радић“ за радну 2021/2022. годину, као и Приједлог одлуке о давању сагласности на повећање броја дјеце у васпитним групама и Приједлог одлуке о субвенционисању цијене комуналних услуга.

Н.Миљковић

Share With: