Усвојеним Нацртом ребаланса предвиђено увећање градског буџета за 9.600.000 КМ

Скупштна града Градишка усвојила је данас Нацрт ребаланса градског буџета за 2022. годину у износу од 42.400.000 КМ, чиме је предвиђено увећање првобитно усвојеног буџетског оквира за 9.600.000 КМ.

Усвојени су и нацрти одлука о измјенама одређених програма који дефинишу начин и висину утрошка буџетских средстава, с обзиром да су предвиђена увећања издвајања за подршку пољопривреди, руралном развоју, одржавање и реконтрукцију локалних путева, социјалну и борачко инвалидску заштиту  и финасирање спорта на подручју Градишке за текућу годину.

Замјеник градоначелника Драгана Илић изјавила је да се предвиђено увећање градског буџета за 2022. годину на приходовној страни прије свега односи на увећање прихода од индиректних пореза у износу од 2.100.000 КМ, краткорочно кредитно задужење од 1.200.000 КМ, те грантове од стране ресорних министарстава Владе Републике Српске и Аутопутева Српске.

„То говори и о спремности градске админстрације да аплицира и има добре пројекте које су ресорна министарва и Влада Српске подржали. Повећање буџетског оквира ће бити искориштено свакако да се настави са реализацијом започетих инвестиција“, додала је Илићева.

Одборник ПДП-а Радислав Дончић оцјенио је да су издвајања из градског буџета за подршку пољопривреди и борачкој популацији мала и да планирана увећања за ове намјене неће много промјенити тренутно стање.

„Чињеница је да је до увећања буџета дошло највише захваљујући увећаним приходима од ПДВ-а, односно због раста цијена свих производа. Приликом креирања градског буџета за наредну годину мораће се планирати додатна средстава како би се побољшао статус осјетљивих категорија становништва“, истакао је Дончић.

Одборници градске скупштине су на данашњем 18. редовном засједнању усвојили извјештаје о раду Одбора за жалбе, функционисању мјесних заједница, стању у области образовања и току противградне сезоне у 2022. години.

Усвојен је Закључак о давању сагласности на цјеновник јавног превоза, те одлуке о продаји путничких аутомобила у власништву града Градишка и измјени Одлуке о градским административним таксама.

Скупштина града Градишка прихватила је оставку досадашњег начелника градског одјељења за пољопривреду и рурални развој Горана Мирјанића, а за вршиоца дужности начелника овог одјељења именовала Бранка Стојнића.

М.Малешевић

Share With: