Усвојена Одлука о изради Стратегије образовања и запошљавања 2023 – 2029

Градишка је међу првим локалним заједницама у Републици Српској која ће, за наредни седмогодишњи период, имати Стратегију образовања и запошљавања. Одлука о приступању изради ове Стратегије усвојена је јуче на сједници градске Скупштине.

Дарко Врховац, предсједник Савјета за образовање и запошљавање истиче да је намјера направити озбиљан пресјек стања по питању образовања и заопошљавања, те предложити одговарајуће програме и мјере за отклањање недостатака уочених приликом анализе. Градоначелник Градишке Зоран Аџић сматра да је неопходно стратешки  одредити правце и циљеве образовања, али и привредног развоја Градишке, како бисмо имали на располагању  адекватно обучене ученике за потребе тржишта.

Одлуку о приступању изради Стратегије образовања и запошљавања града Градишка за период 2023-2029. година, на јучерашњој сједници Градске скупштине, једногласно су подржали сви одборници.

Зоран Латиновић, одборник СДС-а каже да се и опозиција залаже у правцу потпуне успоставе система дуалног образовања, са циљем да и средњошколци и студенти, током школовања, стекну практично искуство за рад у привреди.

Сања Тркуља

Share With: