Уручене повеље и захвалнице појединцима и колективима у Градишци

Свечаном академијом у Културном центру Градишка обиљежен је 24. април, Дан града и том приликом су најзаслужнијим појединцима и колективима за допринос у развоју града додијељене повеље и захвалнице.

Повеља почасни грађанин додијељена је предсједнику Србије Александру Вучићу у знак захвалности што је, заједно са Владом Србије помогао изградњу Дома културе „Србија“ у Новој Тополи, отвореног крајем 2020. године, као и новог објекта дјечијег вртића у Брестовчини. Повељу је руководство Града уручило савјетнику предсједника Србије Александра Вучића, Милораду Вељовићу који је честитајући Дан града захвалио на признању и рекао да ће се и даље помагати и подржавати народ и ови крајеви.
„Александар Вучић ће увијек помагати Србе са ових простора промовишући мир и стабилност на овим просторима. Србија поштује територијални интегритет БиХ, али нико не може забранити Србима у Србији да воле Српску и све њене грађане“ рекао је Вељовић.
Повеље су додијељене и Гимназији Градишка поводом 100 година постојања и изузетних резултата у области образовања и Радани Вила Станишљевић за изузетан допринос у области просвјете и културе.

„Још једно признање нама значи пуно јер је руководство града препознало рад Гимназије.До овог признања није лако доћи. Пред нама су нови изазови, редовне активности, можемо се похвалити да имамо изузетне ученике на разним такмичењима“ каже Снежана Кочић, директор Гимназије Градишка.

За постигнуте резултате у области привреде захвалнице су додијељене ИБМ „Механизми Б“, „Тапетарија Николић“ и Привредном друштву „Мулалић“.

Захвалница града Градишка добили су Божица Живковић Рајилић за изузетне заслуге у очувању истине у Одбрамбено-отаџбинском рату, Мирјани Шиник Кајзер за изузетне заслуге у области здравства и Миодрагу Цофи Живановић за изузетне заслуге у области хуманитарног рада.

„Поносна сам на читав тим љекара који су били са мном протекле двије године као и медицинске техничаре који су показали одговорност и знање за вријеме пандемије корона вируса. Ова награда за мене је уједно и обавеза да требам бити још боља и преданија у свом послу што мени неће бити тешко, јер медицина мени није посао већ и начин живота“ рекла је Мирјана Шиник Кајзер.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић истакао је у обраћању на Академији да ће овај град наставити да баштини антифашистичку традицију, те стреми економском и сваком другом развоју, што показују бројни планирани пројекти чија се реализација очекује у наредном периоду.

Он је у име становника Градишке захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу за реализацију позитивних пројеката за ову локалну заједницу, али и предсједнику Српске Жељки Цвијановић, српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и Влади Српске за допринос да Градишка буде град по мјери сваког њеног грађанина.

Свечаној академији присуствовали су званичници Српске и Србије, министри у Влади Српске, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић, представници републичких и градских институција,начелници сусједних општина, те бројне званице из јавног, друштвеног и политичког живота, као и грађани.

На Академији је уприличен и богат културни програм у којем су наступали Мјешовити градски хор „Лира“, ученици ОШ „Бранко Смиљанић“,  Градско позориште Градишка, те Миња Шукало и Ђорђе Кузмановић.

Н. Миљковић

Share With: