Уручена помоћ домаћинствима у поплављеним подручјима

Представници Црвеног крста Републике Српске обишли су угрожена домаћинства у приједорској регији и на подручју Градишке којима су недавне поплаве нанијеле штету и уручили им интервентну помоћ укупне вриједности 7.500 КМ.

Координатор програма припрема и одговор на катастрофе Црвеног крста Републике Српске Гордана Остојић у друштву представника општинских и градских организација Црвеног крста из Градишке, Приједора, Костајнице, Козарске Дубице и Новог Града посјетила је јуче поплављена домаћинства на подручју ових општина и градова и уручила дио помоћи.

„Дио помоћи се састоји од пакета са храном и средстава за дезинфекцију простора, те гумене чизме, лопате, канте, ћебад, заштитне маске и кабанице, док ће остатак помоћи посредством општинских и градских организација Црвеног крста бити дистрибуисан у наредним данима“, саопштено је из Црвеног крста Српске.

Из Црвеног крста Српске истичу да ће општинске и градске организације из наведених општина и градова у наредним данима анализирати постојеће стање и утврдити колика је материјална штета причињена у домаћинствима која су страдала током поплава, те извјештај доставити републичком Црвеном крсту, с циљем предузимања наредних корака ка ублажавању посљедица.

Црвени крст Републике Српске наставиће са активностима на подршци најрањивијим категоријама становништва Српске, у складу са могућностима.

„Посредством Друштва Црвеног крста/крижа БиХ свакодневно ће се дијелити информације са Међународном федерацијом друштава Црвеног крста и Црвеног полумјесеца, с циљем подршке угроженом становништву у фази опоравка, у зависности од ситуације на терену“, наведено је у саопштењу.

Срна

Share With: