Упозорење на мраз у наредним данима

У Републици Српској у наредна четири дана током ноћи и јутра очекује се слаб, а у вишим предјелима умјерен мраз, што може причинити оштећења на брескви, кајсији и раним сортама шљиве, упозорено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Колика ће оштећења бити зависи од временског периода у којем се мраз јавио, интензитета и трајања мраза, али и саме врсте и сорти воћа – додаје се у саопштењу.

У нижим предјелима сутра се очекује минимална температура ваздуха од минус четири до минус један, а у вишим крајевима и планинама од минус десет до минус шест степени Целзијуса.

У недјељу, 20. марта, минимална температура у нижим предјелима биће од минус шест до минус два, а у вишим предјелима и планинама од минус 12 до минус осам степени Целзијуса.

Слична ситуација се најављује и за понедјељак, 21. март, и уторак, 22. март, када се прогнозира минимална температура ваздуха у нижим предјелима од минус три до један, а у вишим и планинама од минус осам до минус пет степени Целзијусових.

Дневна температура ваздуха за викенд и у понедјељак у нижим предјелима биће од шест до 12 степени, у вишим предјелима око три Целзијуса, а од уторка се очекује топлије вријеме.

Share With: