Умјерен интензитет саобраћаја

Повољни временски услови погодују несметаном одвијању саобраћаја на путевима Републике Српске. Интензитет саобраћаја је умјерен, у градским центрима појачан.

Због радова, на појединим дионицама вози се успорено, уз повремене застоје, а постављена је привремена саобраћајна сигнализација чије је поштовање обавезно. Возачима се савјетује опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу, те да се придржавају мјера заштите од коронавируса.

На регионалном путу Р-412 Црна Ријека-Бјелајце саобраћај се, сваки дан осим недјеље, обуставља у времену од 08:00 до 16:00 часова. Изван времена обуставе, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

Због извођења радова на санацији клизишта на магистралном путу МI 108 дионица Приједор-Козарац измијењен је режим у одвијању саобраћаја и регулисан привремено постављеном саобраћајном сигнализацијом. Радови су планирани до 08.08.2020. године.

У току су радови и на изградњи МХЕ, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу М-I 108, дионица Котор Варош-Ободник.

У току су радови на санацији клизишта на регионалном путу Р-413 Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, радним данима у временском интервалу од 07 до 17 часова долази до повремене обуставе саобраћаја у трајању максимално 5 минута.

Због  извођења радова на изградњи раскрснице на магистралном путу МI-106 дионица Горња Вијака 1-Дервента и на регионалном путу РI 2102 дионица Горња Вијака1-Горња Вијака 2 измијењен је режим одвијања саобраћаја, па возаче молимо да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.(09.03-10.07.2020).

У току су радови на реконструкцији магистралног пута М-14.1 дионица Чатрња – Градишка.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Држављани БиХ који улазе у Републику Српску, БиХ, више не подлијежу мјери изолације у кућној средини, нити су обавезни да имају негативан ПЦР тест.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе с боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица које су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Србија је отворила своје граничне прелазе и за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на коронавирус и дозволе комисије.

Share With: