Удружење жена жртава рата: Рајилићевој трећи предсједнички мандат

Божица Живковић Рајилић добила је трећи мандат на мјесту предсједника Удружења жена жртава рата Републике Српске, одлучили су чланови Скупштине овог удружења.

На изборној скупштини, одржаној у Бањалуци, основан је и Одбор дјеце-логораша, за чијег је предсједника изабран Небојша Вокић.

Рајилићева је рекла да је Удружење радило у, како је рекла, ненормалним условима у вријеме пандемије вируса корона, али је додала да су жене на терену биле веома вриједне, те су сви одбори одржали своје сједнице и спроводили бројне пројекте, а обновљен је и рад одбора у Броду.

– Драго ми је да и даље имам њихово неограничено повјерење, сви су одбори једногласно донијели одлуку да будем поново изабрана, што је за мене велика част – рекла је Рајилићева новинарима у Бањалуци.

Она је навела да Удружење испуњава планове, те додала да је вријеме да се обавезе пренесу на млађе чланове.

– Циљ је да на млађим остане оно што смо ми радили – нагласила је Рајилићева.

Предсједник Скупштине Удружења жена жртава рата Републике Српске Надежда Јанковић рекла је да су у Одбору дјеце логораша они који су у вријеме ратних збивања били малољетни.

– Њихов задатак је да његују успомену на невино страдале српске жртве. Они треба да се активирају и окупе што више оних који су страдали и који имају неопходну документацију – рекла је Јанковићева.

РТРС

Share With: