Углавном суви коловози

Путеви Републике Српске су проходни, а коловози углавном суви. У засјењеним дијеловима коловоза на путевима у планинским предјелима и преко превоја због ниских температура могућа је поледица.

У усјецима и поред косина возачи се упозоравају  на опасност од одрона камења и земље. Возачима се савјетује спорија и опрезнија вожња уз обавезну употребу зимске опреме.

До 11.04.2020. кретаће се вангабаритни терет на релацији Мел Бањ Брдо-Бијељина-Патковача бб, возачи  се моле за разумјевање и да поштују лица из пратње.

Због формирања конвоја у земљама окружења  повремено се стварају  дуге колоне на граничним прелазима на улазу и на излазу из БиХ.

На граничном прелазу Градишка појачана je фреквенција теретних возила.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе с боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица које су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Србија је затворила све граничне прелазе према БиХ, изузев граничних прелаза Каракај, Вардиште и Рача који остају отворени само за робни саобраћај.

Хрватска и Црна Гора су затворили све граничне прелазе према БиХ. Улазак у те земље је дозвољен само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила. За теретна моторна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе гранични прелаз Клобук. 

АМС апелује на све становнике Републике Српске да прате упутства Владе Републике Српске, надлежних здравствених установа и локалних заједница, те да не крећу на пут без пријеке потребе.

Share With: