Турнир за младе кошаркаше у Градишки: Побједник “Баскет 2000” из Бањалуке (ФОТО)

Побједник Кошаркашког турнира организованог у Градишки поводом 24. априла, Дана града, је Кошаркашки клуб “Баскет 2000“ из Бањалуке.

Друго мјесто заузео је Омладински кошаркашки клуб „Козара“ из Градишке, а треће „Лијевче“ из Нове Тополе.

За најбољег играча турнира проглашен је Андреј Павлић, члан побједничког тима. Најбољи стријелац овог турнира одржаног у петак у Спортској дворани „Арена“ у Градишки је Алексеј Вељовић, члан Омладинског кошаркашког клуба „Козара“. Четврти учесник турнира је „Макс“ из Бањалуке.

Ранко Љепојевић, тренер домаће екипе казао је за Српскаинфо да је овај турнир одлична прилика за афирмисање младих кошаркаша. Они су и овом приликом показали велики потенцијал.

– Градишка и цијела наша регија имају богату традицију у кошарци. Овдје су прве кошаркашке кораке начини Ратко Варда, Феликс Којадиновић, Митар Тривуновић, Звјездана Гагић и други познати кошаркаши. Млада генерација ће, сасвим сигурно, наставити њиховим путем. Услови за рад овдје су веома добри, нарочито након отварања Спортске дворане – казао је Љепојевић.

Градска управа Градишка помогла је организовање турнира за младе кошаркаше, те друге спортске догађаје уприличене поводом Дана града.

Спрскаинфо / М. Пилиповић

Share With: