Три деценије рада посвећене најмлађим

Добитница недавног светосавског признања за најбољег наставника разредне наставе на територији града Градишке, Далиборка Зељко из Основне школе „Свети Сава“, гостовала је у нашој емисији „Жене и могућности“.

Била је то прилика да се присјети својих искустава из рада са нашим најмлађим, у сада већ 27 година дугом радном вијеку. Иако рођена у Бугојну околности су учиниле да своју просвјетну каријеру почне у Доњем Вакуфу, настави у Бијељини те да се скраси у Дубравама гдје је и дочекала велико признање за свој рад.

Упитана да упореди данашње генерације ученика са оним од прије неколико деценија, учитељица Зељко је истакла да су модерне технологије, поред свих њихових мана, ипак олакшале одвијање наставе.

Зељко је поред редовне наставе била и учесник пројекта Министарства просвјете и културе и Републичког педагошког завода Републике Српске под називом „Очување националног идентитета и вриједности у контексту основног васпитања и образовања“. Јединице у оквиру пројекта за које је била задужена су „Мој идентитет“ и „Српски етнос“.
Н. Ристић

Share With: