Три велика јавна скупа у Српској протекла без иједног инцидента

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић похвалили су полицијске службенике Министарства унутрашњих послова Републике Српске су у протеклој седмици били ангажовани на три значајна догађаја у Републици Српској.

Припадници МУП-а били су ангажовани на турниру Српска опен, Међународној бициклистичкој трци Београд-Бањалука и обиљежавању Дана сјећања на 700.000 жртава усташког злочина концетрационог логора Јасеновац у Доњој Градини.

Како наводе из МУП-а Српске, сва три догађаја су изискивала посебне мјере обезбјеђења и додатну ангажованост полицијских службеника по свим линијама рада, а сви су протекли без иједног инцидента и у доброј безбједносној атмосфери.+

– Обезбјеђење тениског турнира Српска опен је специфичан догађај са посебним безбједносним правилима и захтијевао је посебан приступ полицијских службеника у односу на све друге спортске манифестације. У том смислу се захваљујемо нашим грађанима који су одговорним понашањем показали да имају висок ниво безбједносне културе, јер су поштовали раније утврђена правила не само у Тениском центру Републике Српске, већ и ван њега – истиче из МУП-а.

Кажу, сама чињеница да је за седам дана овај догађај по ријечима организатора посјетило 80.000 грађана говори о врло захтјевном послу, при чему се требало водити рачуна о безбједности посјетилаца, безбједности самих учесника турнира, али и водити рачуна да се спречи свака могућа превара на наведеним тениским мечевима.

– У обезбјеђењу бициклистичке трке осим полицијских службеника полицијских управа Зворник, Бијељина, Добој, Приједор и Бањалуке на располагање смо као пратњу бициклистичком каравану ставили све мотоциклисте МУП-а Републике Српске, што је свакако допринијело да сви бициклисти стигну безбједно до циља – додају из МУП-а.

Када је ријеч о комеморативном скупу у Доњој Градини којем је присуствовало око 30.000 људи из свих крајева, истичу да је све протекло без иједног инцидента.

– Осим обезбјеђења учесника јавног скупа и обезбјеђења протока саобраћаја, полицисјки службеници су били ангажовани и на подјели воде учесницима, чиме су показали додатну посвећеност, јер су покушало изаћи у сусрет свим учесницима и превазићи сутацију у којој је због касног доласка одређеног броја аутобуса и прилива великог броја путничких моторних возила долазило до отежаног одвијања саобраћаја – закључују из МУП-а.

Каран и Кострешевић су овом приликом честитали припадницима МУП-а који су ових дана радили 24 часа дневно, те истакли да су они још једном показали да су у стању да одговоре сваком задатку.

Share With: