Тошић: Континуиран рад даје резултате

Гост у програму Радио Градишке била је Маја Тошић, ученик генерације првог циклуса студија Пољопривредног факултета у Бањалуци.

Признање за најбољег студента генерације је добила на свечаности поводом 30 година Пољопривредног факултета у Бањалуци.

„Ово признање ми значи пуно, то је круна мог труда и рада током протекле три године студирања. Ниједан факултет није лак. Битан је редован рад, да се редовно учи, редовно иде на предавања и слушају вјежбе“, навела је Тошић која је на првом циклусу остварила просјек оцјена од 9,5.

На Пољопривредном факултету Маја је изабрала смијер заштита биља.

„Похађала сам средњу пољопривредну школу у Градишци и кроз све предмете и професоре највише сам завољела заштиту биља због чега сам одлучила да наставим школовање у тој области и упишем мастер заштиту биља“, навела је Тошић.

Каже да није очекивала признање за најбољег студента иако је признања за свој рад добијала и раније. Маја Тошић је била ученик генерације Средње стручне и техничке школе Градишка 2018. године, смијер пољопривредни техничар. Она је нагласила да је средња школа коју је похађала била добар темељ за наставак школовања.

„Ми смо земља која има доста природног богатства. Млади треба да се осврну око себе,  да виде шта имамо, да остану на нашем простору и да се баве пољопривредом“, рекла је Тошић.

Њена породица у Елезагићима се дуги низ година бави производњом млијека.

„Моја породица је преко 20 година у том послу. Имамо фарму са око 130 грла крава и телади. Није ми страна пољопривреда, волим пољопривреду и зато сам се опредјелила за то занимање“, рекла је Тошић.

Маја, која је и приправник у предузећу Градска чистоћа каже да се уз добру организацију све може постићи. Свим младима поручила је да вриједно раде и да уколико воле биљке и животиње изаберу пољопривреду.

С.С.Ц.

Share With: