Техничка школе Градишка учесник регионалног такмичења „App изазов“

На данас одржаном онлајн регионалном такмичењу „App изазов“ ученици Техничке школе Градишка показали су информатичко умјеће заједно са вршњацима из Србије, Црне Горе и БиХ.

Техничка школа Градишка учествовала је на регионалном такмичењу са мобилном апликацијом „Дом за мене“ коју је израдио трочлани тим ученика трећег разреда техичара мехатронике. У конкуренцији онлајн такмичења осим  ученика из Бања Луке, Добоја, Високог и Модриче  биле су и побједничке апликације средњошколаца из Србије и Црне Горе. Укупно је учествовало 15 школа. Најбољим тим из сваке државе биће награђен, али ово је уједно била и прилика да се средњошколци упознају са радовима ученика из других средина.

Право учешћа на регионалном такмичењу ученици су стекли побједом на државном нивоу. Апликација „Дом за мене“ била је једна од пет најбољих које си стигле на адресу М  тела по оцјени стручног жирија. За апликацију „Дом за мене“ сазнајемо од ученика опредијелили су сеиз практичних разлога. Помоћу ове мобилне апликација биће доступније детаљније информације о реалним димензијама намјештаја.

Да би израдили побједничку апликацију ученици су морали да савладају области које нису дио наставе. Велику помоћ им је пружио ментор професор информатике Младен Видовић.

Осим побједничке апликације иновативни тим из Градишке израђује и друге апликације. Намјера им је да знање окушају у свијету видео игара.

Апликација „Дом за мене“ наставак је активности које Техничка школа Градишка реализује у оквиру пројекта „Градишка-Град дрвета“.

Н. Миљковић

Share With: