Техничка школа Градишка испратила 149 матураната

Тахничке школе Градишка организовала је вечарас на платоу Културног центра испраћај за 149 својих матураната.

Пред бројним грађанима разредне старјешине прозивале су редом маруранте из шест одјељења, а за ученике генерације проглашени су Влантина Панић, у четвртом степену стручне спреме и Марко Кесић, у трећем степену.

Панићева је истакла да је за њу велика част бити ученик генерације, али и додала да је за такав успијех било потребно доста труда и учења.

Ученицима који сада завршавају основну школу препоручила је да упишу занимање техничара информационих технологија, које је и она завршила, јер даје много могућности за запослење и добру подлогу за даље школовање.

Она је додала да планира да упише студије на Електротехничком факултету у Новом Саду.

Директор Техничке школе Владо Томић рекао је да је ово била једна веома успјешна генерација ученика, који су освајали бројне награде на такмичењима.

„Одличних ученика са примјереним владањем било је 27, од тога броја је шест вуковаца“, нагласио је Томић.

Техничку школу Градишка ове године пратила су четири одјељења ученика у четвртом степену образовања, техничаре мехатронике, информационих и ЦНЦ технологија и дрвене техничаре.

У трећем степену школовање су завршила два комбинована одјељења, аутомеханичара и бравара и обрађивача метала резањем и металостругара.

Након прозивке на љетној позорници Културног центра, матуранти Тахничке школе прошетали су кроз град до ресторана гдје им је приређена матурска забава.

Била је ово прва матурска свечаност у Градишци организована након двије године пандемије вируса корона.

М.Малешевић

Share With: