Тенисерка Теа Ковачевић трећи пут заредом најбољи спортиста Градишке

Млада тенисерка Теа Ковачевић и женски кошаркашки клуб „Козара“ проглашени су за најбољег спортисту и најбољу спортску екипу у 2022. години на јубиларној 30. свечаности Избора најбољих спортиста града Градишка.

Ковачевићева је изјавила новинарима да је велика част по трећи пут постати најбољи спортиста Градишке и тиме се по броју ових признања изједначити  са прослављеним градишким фудбалером и тренером Сашом Рацом.

Ова најбоља тенисерка у БиХ у узрасту до 16 година и члан клуба „Браћа Ковачевић“ из Градишке, обећала је за наредну године још боље резултате на престижним свјетским тениским турнирима.

Ковачевићева, коју тениски стручњаци сматрају за једну од најталенованијих младих тенисерки у свијету, као најзначајније резултате у 2022. години издвојила је титуле на турнирима у Италији, Паризу и још два турнира Европе прве категорије за тенисерке до 12 година.

Предсједник женског кошаркашког клуба „Козара“ из Градишке Данијела Раца Нежић истакла је да је велико признање бити најбоља екипа у граду, те да сматра да је признање залужено јер је овај тим по шести пут освојио шампионску титулу у Првој лиги Републике Српске и након изградње спортске дворане у Градишци одучио да искористи прилику да први пут у историји клуба наступи у Премијер лиги БиХ.

По одлуци стручног житија, на челу са прослављеним фудбалером и тренером Борчетом Средојевићем, другопласирани спортиста године у Градишци је куглашица градишке „Козаре“ Татјана Злојутро, трећепласирани је голгетер фудбалског клуба „Лијевче“ из Нове Тополе Мирко Милаковић, а најбољи спортиста у конкуренцији лица са инвалидитетом је такмичарка клуба борилачких вјештина „Нитен“ из Градишке Јована Липовац.

Нјаперспективнија спортисткиња је одбојкашица градишке „Козаре“ Анђела Вујић, а најперспективнији спортиста фудбалер „Козаре“ Душко Пепић.

Најбољи спортских тренер Градишке у 2022. години је тренер клуба борилачких вјештина „Нитен“ Мирко Кутић, а најбољи спортски радник је предсједник фудбалског клуба „Слога ДИПО“ из Горњих Подградаца Михајло Косовић.

Замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић честитала је свим награђеним спортистима и пожељела им много успјеха у наредним годинама.

Илићева је истакла да Град Градишка финансијски подржава рад око 80 спортских колектива и ставра боље услове за њихове тренинге и такмичења.

Она је нагласила да је Градишка град спорта и да је доказ тога чињеница да је Арена Градишка у само двије године од њеног отварања дошла до тога да тешко проналази додатне термина за све који желе да тренирају и постижу спортске резулатате.

„Велико је задовољство видјети велики број младих који своју енергију одлучују да усмјере у спорт и нешто корисно, не само за њихово здравље него и живот и рад који захтјева врлине које красе једног спортисту“, закључила је Илићева.

Она је додала да ће у 2023. година за такмичарски, али и школски спорт и рекреацију из градског буџета бити издвојено око 530.000 КМ.

М.Малешевић

Share With: