Телевизијска премијера филма „Божији човјек“ на РТРС

Биографска драма о Светом Нектарију Егинском снимљена је у америчко-грчкој копродукцији.

Филм „Божији човјек“, биографска драма о Светом Нектарију Егинском снимљена у америчко-грчкој копродукцији, телевизијску премијеру доживјеће на програму Радио-телевизије Републике Српске (РТРС) 7. јануара од 20.15.

„Несвакидашња тема на филму – прича о свецу. У 109 минута, филмским језиком осликан је живот једног од највећих грчких светаца Нектарија Егинског, праћен великим неправдама, прогонима и оптужбама од стране тадашњих челника Грчке православне црке и Александријске патријаршије“, наводи се у саопштењу РТРС и додаје да је прича концентрисана око завјера и сукоба које су други плели око једног светог живота.

Аскету, свештеника обичног народа чија је понизност и популарност иритирала један круг свештенства, чудотворца Светог Нектарија, са великом искреношћу оживио је грчки глумац Арис Серветалис.

У „Божијем човјеку“ игра и руска звијезда Александар Петров, али и холивудска звијезда Мики Рурк у улози парализованог грчког сељака над којим Свети Нектарије чини последње чудо.

„Упркос томе што је лишен цркве и прогнан из Египта и парохијана који су га вољели, Нектарије се препустио томе да његова вјера у Бога буде најбоља одбрана“, закључено је у саопштењу РТРС.

 

Оригинални наслов: Man of God (2021.)
Режисер: Јелена Поповић
Глумци: Мики Рурк, Александер Петров, Арис Серветалис
Трајање филма: 109 мин.
Жанр: драма, биографски

Share With: