Такмичари „Нитена“ остварили запажен резултат у  Љубљани

Такмичари КБВ „Нитен“ Градишка учествовали су јуче на Интрнационалном карате турниру „Љубљана опен 2022“.

„Нитен“ је наступио са 22 такмичара у свим узрасним категоријама од пионира до сениора, гдје су освојили 11 медаља, од тога: три златне, двије сребрене и шест бронзаних медаља.

Нитен је у генералном пласману заузео високо седмо мјесто у конкуренцији 133 клуба и националне селекције и преко 1000 такмичара.

О квалитету самог такмичења говори и податак да су наступили такмичари и клубови из 12 држава и то: Ирана, Италије, Аустрије, Њемачке, Мађарске, Израела, Словачке, Србије, Македоније, Хрватске, БИХ и Словеније.

Када су у питању наступи  такмичара Нитена златне медаље освојили су:  Ђорђе Малиш кадети, борбе -63кг,  мушка сениорска екипа у борбама за коју су наступали Виктор Матавуљ и Дамјан Голић и мушка екипа кадета и јуниора у катама у саставу Небојша Ратковић, Борис Загорац и Ђорђе Шмитран.

Сребрене медаље припале су Дамјану Голићу сениори, борбе -60кг, женској екипи у катама млађе кадеткиње у саставу Анастасија Симуновић, Јована Липовац и Јасмина Баврлић.

Бронзане медаље: Борис Загорац јуниори, борбе -55кг, Ђорђе Шмитран кадети, борбе -63кг, Стефан Дончић млађи кадети, борбе -55кг, Јована Липовац млађе кадеткиње кате , Никола Поњевић млађи кадети кате и Мила Бабић пионирке кате.

Д. Јанковић

Share With: