Сједница градског парламента у уторак, 27. децембра

Двадесета редовна сједница Скупштине Града Градишка биће одржана у уторак, 27. децембра са почетком у 9 часова.

Одборници ће разматрати приједлоге Програма рада Скупштине града Градишка и  Буџета града за 2023. годину, те укупно 45 тачака.

На дневном реду су приједлози планова утрошка средстава остварених од наканада по сонову кориштења шума и шумског земљишта  и концесоних накнада, те приједлог Програма кориштења средстава остварених по основу накнада од пољопривредног земљишта у 2023. Години.

Биће разматрани приједлози програма подршке пољопривреди, руралном развоју и предузетништву, те приједлози програма заједничке комуналне потрошње, уређења грађевинског земљишта, текућег одржавања и реконструкције локалних и некатегорисаних путева и хидромелиорационог система,  социјалне и борачко-инвалидске заштите и финансирања спорта на подручју града Градишка за наредну годину.

Одборници ће разматрати приједлоге Акционог плана инплементације Стратегије развоја локланих путева и улица, те програма заштите од пожара, развоја цивилне заштите у области заштите и спасавања на подручју града, те програм обуке одборника и комуникације одборника Скупштине града са грађанима у 2023. годину.

Биће разматрани планови и програми рада за наредну годину градских установа и предузећа, те приједлози одлука о утврђивању пореске стопе за опорезивање непокретности, просјечне цијене квадратног метра стамбеног и пословног простора.

На дневном реду су и приједлози одлука о измјенама одлука о платама функционера и накнада одборника градске скупштине, те Одлуке о одређивању висине новчане накнаде за рад предсједника савјета мјесних заједница и друга питања.

Радио-телевизија Градишка ће директно преносити 20. редовну сједницу Скупштине Града Градишка.

М.Малешевић

Share With: