Сутра резултати јунског уписног рока у средњим школама

Сутра ће бити објављени резултати јунског уписног рока у средњим школама, који је трајао од 20. до 22. јуна, а према информацијама из три градишке средње школе слободних мјеста за јулски уписни рок биће у Гимназији, одјељењима занимања бравар-заваривач и столар у Техничкој школи и одјељењу конобара у Средњој стручној и техничкој школи.

У први разред  Гимназије Градишка ове године планиран је упис  64 ученика, односно четири одјељења са по 16 ученика, а директор ове школе Снежана Кочић потврдила је да ће за јулски уписни рок бити слободно 20 мјеста.

У Средњој стручној и техничкој школи ове године уписују 120 ученика у пет одјељења са по 24 ученика, по једно одјељење занимања дизајнер модни техничар, медицински, економски и пословно-правни техничар, а у трећем степену уписују једно комбиновано одјељење са по 12 кувара и конобара.

Директор школе Дарко Голић рекао је да је највеће интересовање било за упис у одјељење медицинских техничара, а да је слободно остало још пет мјеста за занимање кувара.

У Техничкој школи пријаве за упис поднио је 181 ученик, односно 13 више у односу на  план уписа. Планиран је упис 168 ученика у седам одјељења са по 24 одјељења. У четвртом степену образовања то су четири одјељења, техничара информационих технологија, мехатронике, техничара за ЦНЦ обраду дрвета и новог занимања техничара роботике. У трећем степену планиран је упис комбинованог одјељења са по 12 аутомеханичара и ЦНЦ оператера и по једно одјељење столара и бравара-заваривача.

Директор Техничке школе Владо Томић рекао је да је највише интересовања, као и претходних година, било за занимања у четвртом степену, али и трогодишња занимања аутомеханичара и ЦНЦ оператера.

Мање пријава у односу на планираних по 24 ученика било је за занимања столар и бравар-заваривач, па ће тако они који буду испод црте за упис за техничка занимања моћи да се опредјеле за неко од ова два заната, занимање конобара, или да се упишу у Гимназију.

Сљедећи уписни рок је од 4. до 7. јула, а ученицима који ни након тога не буду могли да упишу жељено занимање на располагању је и уписни рок од 11. до 15. јула.

М.Малешевић

Share With: