Стање на путевима за четвртак 28. мај

Саобраћај се јутрос у Републици Српској одвија по претежно влажним коловозима, понегдје у котлима и уз ријечне токове смањена је видљивост због јутарње магле, а  у усјецима и поред камених косина  возачи се упозоравају на ситније одроне.  Возачима се савјетује максимално опрезна и спорија вожња, прилагођена стању на путу. На дионицама путева гдје се изводе радови привремена саобраћајна сигнализација регулише саобраћај чије је  поштовање  обавезно.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 20 до 30 минута.

Држављани БиХ који улазе у Републику Српску, БиХ, више не подлијежу мјери изолације у кућној средини, нити су обавезни да имају негативан ПЦР тест.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе с боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица које су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Србија је отворила своје граничне прелазе и за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на коронавирус и дозволе комисије.

Улазак у Хрватску и Црну Гору дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

Share With: