Стабилније временске прилике од понедјељка

Нестабилно вријеме претходних дана донијело је јаче пљускове са грмаљивном понегдје, посебно на сјеверозападу и сјеверу земље гдје је јуче током дана уз ријеку Саву било и локалних непогода када је у кратком временском интервалу било обилнијих падавина уз јак до олујни вјетар који је нанио штету.

Дежурни метеоролог Милица Ђорђевић потврдила је да је највише падавина јуче било на крајњем сјеверу око Градишке и Српца гдје је у пар сати пало преко 40 литара кише.

Према њеним ријечима и данас се развијају облаци нестабилности који понегдје доносе пљускове са грмљивном с тим што ће они бити рјеђи и слабији, од југозапада ка истоку, док увече повремених пљускова може бити на сјеверу тако да регион Градишке опет вечерас и ноћас може имати повремене пљускове, али се не очекују јаке непогоде као јуче.

Сутра у првом дијелу дана очекује се мало кише, након чега слиједи постепено развредравање као увод у нешто стабилнији временски период који почиње наредне седмице када ће бити углавном сунчано вријеме са температурама до 30 степени.

С.С.Ц.

Share With: