Снијег отежава саобраћај преко планинских превоја

Успорен и отежан саобраћај због угаженог снијега и поледице на коловозу јутрос је на путевима преко планинских превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Саобраћај је отежан на путним правцима Сарајево-Рогатица преко Романије, Трново-Фоча преко превоја Рогој, Фоча-Гацко преко превоја Чемерно, Власеница-Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед, Мркоњић Град-Милиништа, Тисовац-Кнежево-Угар, Кола-Стричићи, Котор Варош-Теслић преко Борја и Шипово-Стројице.

Возачима се савјетује да возе максимално опрезно и да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

Због деминерских радова на Тјентишту, на локацији Национални парк Сутјеска-Гусни пут, долазиће до повремених обустава саобраћаја на дионци магистралног пута Брод на Дрини-Врба од 8.00 до 15.00 часова. Из истог разлога повремене обуставе ће бити и код кампа Хум-Житински поток, према граничном прелазу Шћепан поље.

На путним правцима Станић Ријека-ауто-пут-гранични прелаз Градишка и Луке-Власеница-Хан Пијесак-Соколац-Рогатица-гранични прелаз Чемерница креће се превоз вангабаритног терета.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Због зимских услова за вожњу у Хрватској, обустављен је саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере на граничном прелазу Изачић.

Share With: