Смањена заинтересованост за вакцинацију против вируса корона

Вакцинација против вируса корона од јуче се спроводи у Хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Градишка, сваким радним даном од 8 до 12 часова, без претходног заказивања.

Начелник Хигијенско-епидемиолошке службе Слађана Тепавац рекла је да је вакцинални пункт у Арени Градишка престао са радом крајем прошле седмице из разлога што више не постоји толико интересовање за вакцинацију, посебно када је у питању прва доза вакцина.

Она је навела да су од децембра већином вакцинисани грађани који су тражили трећу или бустер дозу, што је и сада случај.

Према подацима Хигијенско-епидемиолошке службе, у Градишци је до сада првом дозом вакцине против вируса корона  вакцинисано 17.067 грађана, њих 16.492 је вакцинисано са двије дозе, а бустер дозу је примило 4.496 грађана.

Епидемиолошка ситуација је значајно побољшана. Тренутно је у Градишци регистровано 13 активно позитивних ковид пацијената, пет особа је под надзором због контакта са позитивним лицима, а на лијечењу у Болници Градишка је 10 ковид пацијената.

Због значајног смањења прегледа у респираторној амбуланти Дома здрвља Градишка, тренутно ради само један тим у првој смјени, за разлику од претходних мјесеци када је у респираторној амбуланти у одређеним тренутцима радило и више тимова у двије смјене.

М.Малешевић

Share With: