Служен парастос погинулим борцима поводома славе БОРС-а

Код Централног спомен обиљежја у Градишци данас је служен парастос погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата, поводом славе Борачке организације Републике Српске, Светог Димитрија.

Предсједник Градске борачке организације Градишка Милован Гагић рекао је да је сваког Митровдана важно нагласити кључну улогу бораца у стварању Републике Српске, те инсистирати да локалне и републичке власти раде на побољшању положаја борачке популације.

„Сарадња и подршка од стране Градске управе је веома добра, али нисмо потпуно задовољни оним што борци примају из републичког буџета. Било је једнократних помоћи борцима, али Република Српска мора тражити системска ријешења да борцима обезбједи минумум примања у складу са њиховим заслугама и у циљу побољшања њиховог тешког социјалног статуса“, навео је Гагић.

Он је додао да би статус бораца био много бољи када би било више јединства у Борачкој организацији, а и међу свим организацијама проистеклим из Одбрамбеног-отаџбинског рата.

Замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић честитала је Борачкој организација и борцима њихову крсну славу Митровдан, наводећи да Градска управа настоји да својим мјерама и издвајањима из градског буџета помогне борачку популацију и подржи рад Борачке организације.

Вијенце и руже на споменик погинулим борцима из Градишке положили су представници Града Градишка, Градске борачке организације и других организација проистеклих из претходних ратова, Полицијске управе Градишка и чланови породица погинулих.

М. Малешевић

Share With: